E-mail

info@hiphopmuzeum.com

Alapítás éve

2018

A Hip Hop egy gazdasági és társadalmi problémákkal teli időszakban született Bronxban, ami akkoriban New York egyik hanyatlásnak indult városnegyede volt. A helyi gyárak és raktárak bezártak és üresen álltak. Megszüntek a munkahelyek. A város vezetői iskolákat, kórházakat és szociális szolgáltatásokat szüntettek meg. Az ingatlanok tulajdonosai felgyújtották az épületeket, hogy biztosítási csalással gyors pénzhez jussanak. Bronx ebben az időszakban a szegénység és a városi métely szimbóluma lett, de haldoklása közben kulturálisan kreatívabb volt, mint valaha. A szegénység, a faji elnyomás és más kihívások olyan környezetet teremtettek az 1970-es években, amiben a bronxi fiatalok „a semmiből hoztak létre valamit”. A Hip Hop kultúra gyorsan túlnőtte helyi jellegét, és a világ fiataljai számára egy olyan kifejezésmóddá vált, ami magában hordozta az ellenállás üzenetét, a társadalmi és politikai tudatosságot, az önkifejezést, a szórakozást és a közösségi értékeket.

Peace, unity, love and having fun…

Az UHHM 2024-ben nyitja meg kapuit Bronxban, a Hip Hop szülőhelyén, egy 25 emeletes épületkomplexum földszintjén és első emeletén, kb. 6000 négyzetméteren. Alapítótagok között olyan legendákat találhatunk, mint például Kurtis Blow, DJ Grandwizard Theodore, vagy Joe Conzo Jr. Az UHHM munkáját segítik pl. Chuck D (Public Enemy), Rakim, LL Cool J.

A Universal Hip Hop Museum célja, hogy Bronxban, a kultúra szülőhelyén megőrizze a globális Hip Hop történelem emlékeit, kiemelve azok fontosságát, segítve a kultúra megismerését innovatív és multimédiás környezetben. Az intézmény kapcsolatot teremt a művészek, a többgenerációs közönség és a technológia között, létrehozva olyan páratlan oktatási és szórakozási lehetőségeket, amik a Hip Hop múltja, jelene és jövője köré épülnek.

A MAGYARORSZÁGI HIP HOP BEMUTATÁSA NEMZETKÖZI SZINTEN

Izgalmas és történelmi jelentőségű lehetőség, hogy az UHHM nemzetközi kiállításának Magyarország is része lehet, ami a hazai Hip Hop legmagasabb szintű bemutatását jelentené. Ez magában foglalja a magyarországi Hip Hop történelem angol nyelvű, szöveges feldolgozását is. Ezzel kapcsolatban szervez adatgyűjtést és mozgosítást a Magyar Hip Hop Archívum (MHHA).

MIKET VÁRUNK

Az UHHM számára tárgyakat és videókat várunk BREAK, GRAFFITI, RAP és DJ témakörökben a hazai Hip Hop világából a 80-as évektől egészen napjainkig.

TÁRGYAK: CD, DVD, vinyl lemez, kazetta, flyer, poszter, szórólap, ruha, lemezjátszó, mikrofon, koncertjegy, újság, kiadvány, könyv, magazin, vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához. Tudjuk, hogy ezektől nem könnyű megválni. Ezért tiszteletre méltó, ha valaki egy jó cél érdekében ezt hajlandó megtenni. Ha birtokodban van olyan dokumentum, tárgy, aminek eszmei értéke számodra túl nagy és nem szeretnél megválni tőle, ebben az esetben készíts róla fotót és videót, majd küldd el nekünk.

VIDEÓK: versenyek, események, nevezetes személyek, ritkaságok, archív felvételek, TV riportok, videóklippek, vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához.

HOVA KÜLDJED ÉS HOGYAN
POSTACIM:
Kindler Krisztián
Haszkovó Utca 14/C
Veszprém 8200
info@hiphopmuzeum.com

MINDIG csatolj információkat, amennyit csak lehet pl. évszám, helyszín, település, esemény neve, látható személyek nevei, stb.

Kiemelt támogatók, donorok nevei felkerülnek a PARTNEREK oldalra.

FELDOLGOZÁS

A felajánlott tárgyakat és videókat a Magyar Hip Hop Archívum részére is feldolgozzuk párhuzamosan, a videókról másolat készül, a tárgyakról pedig fotók, videók. A tárgyakat és videókat szelektáljuk, rendszerezzük és bizonyos időközönként csomagként eljuttatjuk ADAM SILVERSTEIN számára, aki a Universal Hip Hop Museum nemzetközi kollektora. Rajta keresztül ezek a hazai Hip Hop anyagok a bronxi múzeumba kerülnek, ahol archiválják és feldolgozzák őket.