E-mail

info@hiphopmuzeum.com

Alapítás éve

2018

A Magyar Hip Hop Archívum (MHHA) ötlete néhány évvel ezelőtt pattant ki Kindler Krisztián fejéből, aki gyűjtőként azzal szembesült, hogy a magyarországi Hip Hop történelem nincs igazán dokumentálva, és nincs olyan hely, ahol a közönség és a rajongók valamilyen formában hozzáférhetnének egy ezzel kapcsolatos gyűjtemény anyagához. A mai rohanó világban sok érték hamar elkopik, elfelejtődik és kikerül a köztudatból, ezért fontos, hogy valamilyen módon megőrizzük a hazai Hip Hop múltját és jelenét. Krisz az MHHA direktora és vezetője, és sikerült létrehoznia a legendás DJ GYöReMiX! segítségével egy alapgyűjteményt, amit szeretnénk bővíteni tárgyakkal, képekkel, dokumentumokkal, videókkal, összekapcsolva ezt a projektet a Universal Hip Hop Museum (UHHM) nemzetközi akciójával.

Hosszútávú terveink közt szerepel egy hivatalos, nyomtatott könyv kiadása, ami összefoglalná a hazai Hip Hop történelem kulcsfontosságú eseményeit, neveit és érdekességeit, felhasználva az archívum anyagát is. Legnagyobb tervünk egy „múzeum” létrehozása egy állandó helyszínen, ahol személyesen is megtekinthető lenne a Magyar Hip Hop Archívum gyűjteménye, ami vándorkiállítás keretében az ország többi pontjára is eljutna. A kiállításhoz kapcsolódnának még koncertek, workshopok, bemutatók, amik színesebbé és érdekesebbé tennék ezt a kezdeményezést a nagyközönség számára.

 

MIKET VÁRUNK

Az MHHA számára bármi jöhet (tárgyak, videók, képek, szöveges dokumentumok, biográfiák, műalkotások, stb.) hazai BREAK, GRAFFITI, RAP és DJ témakörökben a 80-as évektől egészen napjainkig.

TÁRGYAK: CD, DVD, VHS, vinyl lemez, kazetta, flyer, poszter, belépőjegy, szórólap, ruha, lemezjátszó, mikrofon, újság, kiadvány, könyv, magazin, fanzine, újságcikk, fellépő stagepass, műalkotás vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához. Tudjuk, hogy ezektől nem könnyű megválni, ezért tiszteletre méltó, ha valaki egy jó cél érdekében ezt hajlandó megtenni. Ha birtokodban van olyan emléktárgy, ereklye, aminek eszmei értéke számodra túl nagy és nem szeretnél megválni tőle, ebben az esetben készíts róla fotót és videót, és küldd el számunkra.

VIDEÓK, KÉPEK, AUDIÓK: versenyek, események, nevezetes személyek, ritkaságok, archív felvételek, TV riportok, videóklippek, rádióműsorok, kazetta/vinyl/DVD/CD borítók, vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához.

SZÖVEGES DOKUMENTUMOK: biográfiák, riportok nevezetes eseményekről, interjúk, újságcikkek, stb. szöveg formátumban (nem kép)

FELDOLGOZÁS

Az MHHA már rendelkezik egy alapgyűjteménnyel, amit szeretnénk bővíteni. A felajánlott dolgokat rendszerezzük, kategórizáljuk. Hosszútávú tervünk egy kisebb Hip Hop múzeum létrehozása egy állandó helyszínen, ahol személyesen is megtekinthető lenne a gyűjtemény, ami később vándorkiállítás keretében eljuthatna az ország többi pontjára.

HOVA KÜLDJED
POSTACIM:
Kindler Krisztián
Haszkovó Utca14/C
Veszprém 8200
info@hiphopmuzeum.com

MINDIG csatolj információkat, amennyit csak lehet pl. évszám, település, helyszín, esemény neve, látható személyek nevei, stb.

Kiemelt támogatók, donorok nevei felkerülnek a PARTNEREK oldalra.