MAGYAR HIP HOP ARCHIVUM (MHHA)

MIKET VÁRUNK

Az MHHA számára bármi jöhet (tárgyak, videók, képek, szöveges dokumentumok, biográfiák, stb.) BREAK, GRAFFITI, RAP és DJ témakörökben a hazai Hip Hop világából a 80-as évektől egészen napjainkig.

TÁRGYAK: CD, DVD, VHS, vinyl lemez, kazetta, flyer, poszter, belépőjegy, szórólap, ruha, lemezjátszó, mikrofon, újság, kiadvány, könyv, magazin, fanzine, újságcikk, fellépő stagepass, vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához. Tudjuk, hogy ezektől nem könnyű megválni, ezért tiszteletre méltó, ha valaki egy jó cél érdekében ezt hajlandó megtenni. Ha birtokodban van olyan emléktárgy, ereklye, aminek eszmei értéke számodra túl nagy és nem szeretnél megválni tőle, ebben az esetben készíts róla fotót és videót, és küldd el számunkra.

VIDEÓK, KÉPEK, AUDIÓK: versenyek, események, nevezetes személyek, ritkaságok, archív felvételek, TV riportok, videóklippek, rádióműsorok, kazetta/vinyl/DVD/CD borítók, vagy bármi, ami kapcsolódik a hazai Hip Hop kultúrához.

SZÖVEGES DOKUMENTUMOK: biográfiák, riportok nevezetes eseményekről, interjúk, újságcikkek, stb. szöveg formátumban (nem kép)

Kiemelt módon várunk dolgokat a 80-as és 90-es évekből, valamint elhunyt Hip Hop legendáktól pl. ZEFIL (1976-2018) vagy KWIKKA (1978-2006), illetve a Hip Hop női/lány képviselőitől.

HOVA KÜLDJED
POSTACIM:
Kindler Krisztián
Haszkovó Utca 14/C
Veszprém
8200

EMAIL:
info@hiphopmuzeum.com

MINDIG csatolj információkat, amennyit csak lehet pl. évszám, település, helyszín, esemény neve, látható személyek nevei, stb.

Kiemelt támogatók, donorok nevei felkerülnek a PARTNEREK oldalra.

FELDOLGOZÁS

Az MHHA már rendelkezik egy alapgyűjteménnyel, amit szeretnénk bővíteni. A felajánlott dokumentumokat, tárgyakat, képeket, videókat rendszerezzük, kategórizáljuk, és egy online kiállítás keretében a hiphopmuzeum.com oldalon elérhetővé tesszük valamilyen formában.

A következő években szeretnénk a hazai Hip Hop történelmet minél átfogóbban és részletesebb feldolgozni, amiben nagy segítséget jelentenek a számunkra felajánlott dokumentumok. Ezzel párhuzamosan az amerikai Universal Hip Hop Museum részére is összeállítunk egy angol nyelvű, történelmi áttekintést, ami része lesz a Magyarországot bemutató nemzetközi kiállításnak. Céljaink közt szerepel egy Hip Hop történelmet feldolgozó nyomtatott könyv kiadása.

Hosszútávú tervünk egy kisebb Hip Hop múzeum létrehozása egy állandó helyszínen, ahol személyesen is megtekinthető lenne a gyűjtemény, ami később vándorkiállítás keretében eljuthatna az ország többi pontjára.Segíts nekünk, ha úgy érzed, hogy számodra is fontos a hazai Hip Hop országos és nemzetközi szintű dokumentálása és prezentációja!