A Magyar Hip Hop Archívum (MHHA) ötlete néhány évvel ezelőtt pattant ki Kindler Krisztián fejéből, aki gyűjtőként azzal szembesült, hogy a magyarországi Hip Hop történelem nincs igazán dokumentálva, és nincs olyan hely, ahol a közönség és a rajongók valamilyen formában hozzáférhetnének egy ezzel kapcsolatos gyűjtemény anyagához. A mai rohanó világban sok érték hamar elkopik, elfelejtődik és kikerül a köztudatból, ezért fontos, hogy valamilyen módon megőrizzük a hazai Hip Hop múltját és jelenét. Krisz az MHHA direktora és vezetője, és sikerült létrehoznia a legendás DJ GYöReMiX! segítségével egy alapgyűjteményt, amit szeretnénk bővíteni tárgyakkal, képekkel, dokumentumokkal, videókkal, összekapcsolva ezt a projektet a Universal Hip Hop Museum (UHHM) nemzetközi akciójával. Az MHHA gyűjteménye szeretné lefedni a Hip Hop összes elemét (BREAK, GRAFFITI, RAP, DJ) a teljesség igénye nélkül.

AZ MHHA CÉLJAI

 1  Első körben elindítunk egy online archívumot a weblapunkon, kezdetben csak egy részét lefedve a gyűjteménynek, ami folyamatosan bővül és kiegészül.

 2  Szeretnénk összeállítani egy részletesebb történelmi áttekintést a hazai Hip Hop elmúlt 35 évéről, amiből készül egy rövidebb, angol nyelvű verzió a Universal Hip Hop Museum számára.

 3  Hosszútávú terveink közt szerepel egy hivatalos, nyomtatott könyv kiadása, ami összefoglalná a hazai Hip Hop történelem kulcsfontosságú eseményeit, neveit és érdekességeit, felhasználva az archívum anyagát is.

 4  Legnagyobb tervünk egy “múzeum” létrehozása egy állandó helyszínen, ahol személyesen is megtekinthető lenne a Magyar Hip Hop Archívum gyűjteménye, ami vándorkiállítás keretében az ország többi pontjára is eljutna. A kiállításhoz kapcsolódnának még koncertek, workshopok, bemutatók, amik színesebbé és érdekesebbé tennék ezt a kezdeményezést a nagyközönség számára.

Segíts nekünk, ha úgy érzed, hogy számodra is fontos a hazai Hip Hop országos és nemzetközi szintű dokumentálása és prezentációja!

AJÁNLOTT KIADVÁNY:

HIP HOP / A KEZDETEK
Nyomtatott könyv, negyedik kiadás, 208 oldal
Részletek >>>