E-mail

info@hiphopmuzeum.com

Alapítás éve

2018

A MAGYAR HIP HOP ARCHIVUM (MHHA) missziója, hogy mozgósítsa a hazai Hip Hop rajongóit, résztvevőit, képviselőit, akik hozzájárulhatnak egy kulcsfontosságú projekt létrejöttéhez és megvalósulásához. Örömmel fogadunk minden anyagi támogatást, ami hozzájárulhat a költségek csökkentéséhez, pl. weblap domain és tárhely, online reklámozás, az első Magyar Hip Hop Múzeum létrehozása egy állandó helyszínen, egyéb ide kapcsolódó kiadások…

Kindler Krisztián
K&H Bank számlaszám
10404247 – 94768040 – 01580000
Megjegyzés rovatban ezt add meg: MHHA

Kindler Krisztián (Krisz / Shark)
alapító / direktor

Hip Hop aktivista, lemezgyűjtő, streetball szakértő, amatőr rendezvényszervező és black history kutató. A Magyar Hip Hop Archívum alapítója és vezetője. Számára minden a kosárlabdával kezdődött a 80-as évek második felében és ehhez kapcsolódott a hip hop és egyben a fekete kultúra tisztelete és fokozatos megismerése. A Hoops Starz streetball (2003-) versenysorozat társalapítója, mely rendezvénnyel számos ponton megújították a hazai streetball életet, összekapcsolták utcai szinten a streetball és a hip hop szubkultúrákat. A 2000-es évektől számos nyomtatott és online magazinban publikált kosárlabdával és hip hoppal kapcsolatos cikkeket (pl. Kosárlabda Magazin, Bascat, SLAM, bball.hu). Hip Hop koncertszervezőként, promóterként neki köszönhetjük többek között az Audiofest (2005), a Gang Starr Foundation (2018), a The Beatnuts (2018), Rah Digga (2019), Talib Kweli (WUG, 2019) és Chali 2na & Krafty Kuts (2019) hazai fellépéseit. A Check The Rhime partysorozat egyik szervezője.

 

Az MHHA munkáját segítik:

Györe Győző Tibor (GYöReMiX!)
rap gyűjtemény

DJ, MC és Hip Hop aktivista. A 80-as évek elején begyűrűző „breaktánc-láz” és a hozzátartozó zenei hangzásvilág hatására kezdett a hip hop kultúrával foglalkozni. 1988-tól gyűjti a vinyl lemezeket és jelenleg közel 10.000 példányra tehető a hanglemez és CD gyűjteménye. A hazai hip hop zászlóhordozójaként 1992 óta napjainkig, főleg Budapesten, folyamatosan szervez saját tematikus klubesteket. Kevés olyan budapesti klub és vidéki nagyváros van, ahol még nem masszírozta a lemezeket. Gyakran fellép hazai és külföldi előadók előtt. A zenélés mellett rádiózással és újságírással is foglalkozik. 2000-ben első helyezést ért el a Mikrofon Party Freestyle döntőn. A magyar DMC DJ bajnokságokon kétszer indult: csapatként BP Boogie Crew-val (DJ DiJoint, DJ Def) 2001-ben és egyéni kategóriában 2003-ban. Munkásságát 2009-ben a hiphop.hu életműdíjjal jutalmazta. Minden fellépésén és más lehetséges platformon hangsúlyozza „vinyl only” DJ szettjeivel a szubkultúra eredetiségének megőrzését.

 

Drávai Tamás (Tom D)
Universal Hip Hop Museum

MC és Hip Hop aktivista. A RAPNET.HU (2000-2007) és a RAPEGYLET.COM (2018- ) alapítója, valamint a PLUSIDE (1999- ) nevű rapcsapat frontembere. A 80-as évek óta foglalkozik a Hip Hop kultúrával, azon belül elsősorban a rap műfajjal. A fekete kultúra és történelem mindig fontos szerepet játszott az életében, ezért a zene mellett lényeges elem számára az aktivizmus. Az elmúlt évtizedek alatt számtalan ide kapcsolódó projektben vett részt és jó néhány kiadvány fűződik a nevéhez. 1993 és 1995 között tagja volt a szolnoki GFX graffitis csapatnak. 2000 elején kezdeményezésére elindult az első hip hop levelezőlista a HIX támogatásával (hiphop@hix.hu), ami akkoriban olyan izgalmas dolog volt, mint ma a közösségi média. 2018-ban az ő ötlete volt a magyarországi Hip Hop nemzetközi prezentációja az amerikai UNIVERSAL HIP HOP MUSEUM (UHHM) keretein belül. Kapcsolatban áll ADAM SILVERSTEIN direktorral, aki az UHHM nemzetközi gyűjteményének felelőse.